neblbněte zas, dávat mu vinu za to, že ji nedal do latě, mi připadá stejně přehnaný jako když se ona stydí až za hrob, že se ožrala.
jsou oba dospělí svéprávní lidi, asi taky byste těžko dávaly za vinu ženské, že se nepostarala o chlapa, když se jí ožral, tj. že za ním neběžela do hospody a neodvezla ho taxíkem domů.
Já to fakt vidím tak, že to byl úlet, je dobré projevit trochu lítosti a studu, ale jen tolik, jakou to má důležitost, tj. nic zásadního a do hloubky jdoucího.
Za adekvátní bych považovala říct něco jako "hele, ten včerejšek mě fakt mrzí, připadám si jak čuně, normálně moc nepiju, ale tentokrát jsem to fakt přešvihla, sorry".
A dost. Omluvit se jen za ten úlet, ale neponižovat se do hloubky, jestli mi rozumíte. Ožrat se může i slušný člověk a na jeho slušnosti se tím nic nemění. Pamatuju se, jak se nám takhle ukrutně opila kamarádka, která měla v té době malé dítě a to dítě bylo v té hospodě s námi. Dovedla dítě domů, uložila ho (mateřský instinkt je zřejmě silnější než alkohol
) a pak totálně odpadla.
Ani její manžel, ani my jsme si o ní kvůli tomu ani na moment nepomysleli nic špatného, naopak jsem ještě obdivovala to, že i v tom opilství bylo dítě na 1. místě.