Přidat odpověď
Dobrý večer mamky i nemamky,hledám mezi vámi radu ale předem se bojím že žádná není.Asi budu psát zmateně tak snad si to nějak přeberete.Dceři bude osm roků a neumí si hrát sama.Neumí nebo nechce,nevím jak to mám vidět.Celý dny se jenom nudí,když zrovna není ve škole,neví co by dělala,čeho by se chopila,pořád si jenom stěžuje že si nemá s kým hrát a nedokáže si hrát sama.Někdy ano,ale to jsou vyjímky které vůbec nejsou časté.Pořád se jen válí u televize a DVD a když jí Hanka-jako myslím tím její matka a moje bývalá manželka-televizi zakáže,znuděně se válí na gauči a neví co má dělat.Prostě vůbec není schopná se nějak zabavit.Je,u televize a počítače.Dcera má kontakt s vrstevníky jen ve škole,žije s matkou na vesnici v malém domku a bydlí tam jen jedna holka o dva roky starší,tak si holky někdy hrajou spolu,někdy přijedou dceřiny sestřenice,ale když si dcera nemá s kým hrát,je to problém.Dneska mi manželka-teda bývalá manželka říkala,že jí úplně zakázala televizi a má dovolený během dne pouze večerníček a jeden film nebo pohádku týdně.Nevím v čem je problém a jak ho napravit.Já to vidím tak že se Hanka dceři věnovala až moc intenzivně,když byla menší,a proto si teď nedokáže ničím vyplnit volný čas doma.Nechci tady hanět bývalou manželku,je to fajn ženská a bezva máma,ale už nemá tolik času jako měla kdysi a nemůže se jí věnovat každý den tak hodně jak by si asi dcera představovala,za jedno pracuje a za druhý má ještě jedno malý dítě.Hanka si uvědomuje že taky byla chyba že dceru hodně nechala koukat na televizi aby měla klid na práci,ale už to zašlo moc daleko a tak jí televizi zakázala skoro úplně.Ale dcera i když na televizi nekouká,stejně neví co má dělat.Hraček má tak akorát,ani málo ani hodně,nemá doma žádné zájmy,tak Hanka i přemýšlela jestli jí má o dost víc zapojit do povinností v domácnosti.Zajímají mě názory jak to vidíte a vaše rady.
Předchozí