Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo takový, kdo svým dětem dopřává trochu netradiční režim dne.(třeba herci, co chtějí své děti uspávat po příchodu z práce pozdě v noci) Nebo někdo, kdo tak byl sám vychováván a má za to, že se to na něm nepodepsalo nijak negativně.
Tím netradičním režimem myslím třeba usínání dítěte o půlnoci(pokud teda ráno nemusí brzy vstávat), oběd jindy než ve dvanáct. Já třeba, když byla o prázdninách u babičky, chodila spát v jedenáct, dívala se na filmy s hvězdičkou a vstávala taky v jedenáct. Obědvali jsme tak kolem čtvrté..Já, ač normálně nejedlík jsem vždycky u babičky všechno zfutrovala, protože jsem měla skutečně hlad.
Ne jak doma, kdy se jedlo ve dvanáct, protože se to tak má, i když jsme vstávali v deset. Ráda na pobyty u babičky vzpomínám
U svých dětí mám hlavně problém se spaním. Starší zkouším nedávat přes den spát, protože mi potom večer usíná o půlnoci..Jenže někdy to neuhlídám a ona si třeba v šest lehne a spí, vzbudit nejde, to pláče, vzbudí se v devět...potom tu sůví do půlnoci jako dnes
Když usne po obědě sůví do jedenácti taky.
Obědváme tak od jedné do dvou.
Myslíte, že je nutné vstávat v šest, obědvat ve dvanáct a chodit spát v osum. Je to ze zdravotního hlediska pro děti prospěšné, nebo je to jen zažitá tradice? Režim děti mají, ale trochu netradiční..Dnes a včera se k nám přidalo i mimino a vejralo tu do deseti, ač normálně v osum už chrní.Já zase děti nedávám spát, dokud fakt nejsou unavené, jinak hrozí, že bych je uspávala třeba tři hodiny.