... přesně ve 12?
Když jsem přišla na to, že to řada lidí takhle má, nechápala jsem proč. To teda u nás snad nikdy nebyl a není...
No teď přes týden oběd ve školce a škole asi celkem v tu dobu je, ale doma tedy ne. O víkendu vstáváme pozdě, všechno v klidu, pohodička, kluci si hrajou, pak se všichni společně a vydatně nasnídáme, máme třeba loupáky nebo něco upeču apod., a to už je většinou pokročilé dopoledne, takže často "nehrozí" vůbec žádný oběd, spíše něco malého někdy třeba kolem 13.-14. hodiny a pak teplá večeře... Taky když něco podnikáme - výlet, kolo apod., tak by se oběd ve 12 vůbec nehodil, protože po té vydatné snídani vyrážíme, a to je právě často už skoro poledne.
A když byli kluci malí a se mnou doma, tak jsem taky často vařila až na večer, abychom mohli jíst vsichni společně. K obědu bylo studené (třeba chleba se sýrem a k tomu nějaká zelenina, salát apod.) a jedli jsme tak, jak se to hodilo a stihlo poté co jsme přišli z venku a dřív než šli pak spát. Mohlo to být kolem 12, ale také třeba v 1 nebo občas ještě později...
Se spaním to máme ale celkem "standardní". Teda dřív chodili spíš trochu "později" (večeře až po Večerníčku a pak umýt, vyčistit zoubky, pohádka a spát), ted vzhledem ke školce a hlavně škole chodí dřív - snažíme se večeři stihnout před Večerníčkem...