Přidat odpověď
... pardon - ale myslím to fakt vážně, protože opravud nevím: PROČ by sis "nedovolila" psát SMS? To zní jako by psaní SMS byla nějaká nehoráznost, troufalost, která "se nedělá"? A jelikož to zaznělo ve vícě příspěvcích, ráda bych věděla, jestli to fakt takhle berete? A hlavně, z jakého důvodu???
Já celkem dbám na věci jako "netiketu", nepíšu urážlivě příspěvky, snažím se vyjádřovat slušně, v hromadných e-mailech posílám tak, aby se příjemci vzájemně neviděli (tudíž aby nebyla nežádaně "vyzrazena" jejich emailová adresa dalším lidem) a celkově mi pravidla slušné komunikace nejsou cizí! Ale NIKDY a NIKDE jsem zatím nenarazila na to, že by se psaní SMS považovala za nějakým způsobem neslušné?! Kdyžtak mě prosím opravte/poučte.
Já beru kontakt na mobil vždy tak, že lze použít oba způsoby rovnocenně, tedy volání i psaní SMS. A mnohdy mi přijde SMS véce respektující, protože si ji dotyčný může přečíst kdy se mu to hodí, a "nevnucuju" mu telefonát v situaci kdy to třeba ruší. Jasně, nemusí to brát, ale když napíšu zprávu, tak ta ruší míň (většinou jen jakési pípnutí apod.) a můžu se koneckonců zeptat i v níc, kdy by bylo vhodné abych zavolala.
(To teď myslím obecně, ne vzhledem k paní doktorce.)
Beru samozřejmě že někdo má radši volání a někdo SMS. Ale že by jeden z těch dvou způsobu byl tak neslušný, že bych si ho nemohla "dovolit", to je mi tedy fakt novinkou... Tak díky za případné upřesnění!
P.S. Konkrétně k doktorce - už jsem pochopila, že jsem podle většiny z Vás měla zavolat rovnou. Ale myslela jsem že napřed (a co nejdřív, aby se mohla podle toho zařídit) napíšu že nepříjdeme, a kdyžtak potom, už v novém roce, zavolám kvůli jinému termínu.
Předchozí