Přidat odpověď
U nás v rodině, když se byla malá se dědilo oblečení po sestřenicích a bratrancích. Teď jsme to zkusili praktikovat znova, ale zjistila jsem, že je to pro mě jako té, která má první dítě hodně nevýhodné. Můj syn má 3,5 roků a od sestry dcera 1,5 roku, takže sestře posílám všechno naše malé oblečení. Já sama jsem na začátku dostala pár kousků od sestřenice ještě po nás pro uplně malé miminko .Většinu věcí jsem si musela nakoupit sama. Ne, že bychom kupovali nějaké super kousky, věšinou jsou z mmb a ze second handu,ale na lepší opravdu nemáme. Sestra je hodně vybírává, neboť nemusí moc věcí kupovat a hodně věcí, které jsme měli sváteční nosí její dcera na písek nebo na doma. Teď to navíc půjčila své švagrové a dalším dvou kamarádkám a já mám strach, že až jednou budu mít další dítě, se mi dostane obnošené staré oblečení. Navíc bychom chtěli obě dvě děti na konci tohoto roku nebo příští rok. Nastává tak otázka, kdo to oblečení dostane, když by mezi dětmi byl jen rozdíl několika měsíců... když jsou děti větší nosí se přece jedna velikost i rok a více.
Navíc mě mrzí, když se sestra chlubí, že dceři nakoupila boty za 1500 Kč a můj syn má jen za 600 Kč. Říkám si, že se ji to mluví, když nemusí kupovat na zimu kombinézy a oteplovačky, bundy atd. Všechno dědí po nás, nevíc většinou v neutralních barvách, nebotˇ jsem s tím počítala do budoucna pro další díte.
Předchozí