Přidat odpověď
Arantxo,
myslím, že byste si se ségrou měly především vyjasnit, jak chceš, aby naložila s oblečky, které jí půjčíš.
Mně kdysi hodně pomohla kamarádka, která mi půjčila prakticky všechno na úplné miminko, takže jsem nemusela nakupovat prakticky nic, byla to opravdu velká pomoc mimo jiné i proto, že u prvního člověk neví, co bude opravdu potřebovat.
Od té doby to prakticky se všemi dětnými kamarádkami praktikujeme tak, že malé věci posíláme dál a přímo řekneme, jak s tím dotyčná má naložit (tj. jestli to chci zpátky nebo jestli to může poslat dál).
Je to bez problémů, funguje to dokonce i mezi mými kamarádkami, které se navzájem neznají. Zrovna nedávno jsem prostředkovala takovou "transakci" - jedna kamarádka dávala pryč věci po svém synovi (má mladší holčičku) jiné kamarádce, která má zase mladšího chlapečka, a ta, co dostávala, se u mě třikrát ujišťovala, co s věcmi pak má udělat.
Tvojí ségře bych jasně řekla, že ty věci půjčuješ jen jí a chceš je vrátit na Tvé druhé mimčo, aby je nepůjčovala dál. Když si to takhle vyjasníte a ona by to přesto půjčila dál, tak bych jí to "utnula" s tím, že si nemůžeš dovolit kupovat na mimčo věci nové a když ona Tě nerespektuje, tak ať si trhne.
Předchozí