| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vokounko, díky, i za vlastní zkušenost, to zní rozumně.

Ono bude možná nejlepší, když se do toho s manželem vložíme oba. Já si nejdřív vezmu ženskou stránku věci - promluvím s babi, že její způsob pomoci nám velice zhoršil vztahy s manželem, a že bych nechtěla, aby se nám kvůli její dobré vůli nám pomoci manželství zcela rozpadlo. A že v takovém případě raději zvolím variantu cizí paní na hlídání, protože já se svým mužem zůstat chci. A babi bude mít volné ruce pro sebe, občasné pohlídání podle potřeby, rádi jí dáme děti k ní domů, ale jinak chceme žít sami za své (orazně řečeno) Myslím, že na to by mohla slyšet.

Muž diplomaticky mluvit nebude, s tím nepočítám, ale pokud bude babi už vědět, o co jde, bude k tomu snad přistupovat s pochopením. Koneckonců ona náturu svého syna zná, takže by ji spíš překvapilo, kdyby jednal v rukavičkách.

Ale tu paní na hlídání si asi budeme muset sehnat, už pro pocit nezávislosti na prarodičích, možná že i ten holý fakt udělá zázraky.
Mluvila jsem o tom se sestrou (dělá rodinnou terapii), a ta mi poradila, že při rozhovoru máme babičce předložit "sendvič" - pochválit a vyzdvihnout, co oceňujeme, potom dát vrstvu toho, co bychom chtěli změnit, a nakonec opět něco příjemného, co babi potěší a utvrdí v tom, že přes všechny výhrady ji máme moc rádi a nechceme se s ní rozhádat.

A s nevyžádanými nákupy to udělám tak, že babičce zaplatím jen to, co jsem si objednala, ostatní ať si veme domů. Jiným způsobem se to asi nedá neučit, aby nám přestala nosit výhodné sýry z akce, které nikomu nechutnají, zásobu nedobrých čajů, protože na ně byla sleva 20% apod.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.