K založení tohoto tématu mě inspirovala diskuse o chřipkové epidemii. Mám následující problém. Mám skvělou dětskou dr., kterou bych nerada měnila, ale jedna věc mě neskutečně štve, a to společná ordinační doba pro zdravé i nemocné děti - tj. absence nějakých oddělených hodin pro zdravé děti na prevenci a očkování. Jsem z toho dost špatná, protože na prevenci a očkování s miminem prostě musím a pokaždé trnu, jestli něco nechytneme. Zvlášť teď, když je těch nemocí fakt hodně a čekárna je plná nemocných dětí, které kašlou. Navíc se tam skoro nevětrá, je to místnůstka tak 10m2 a tam a poslední týdny je tam fakt narváno nemocnými. Já nemám na vybranou, musím tam jít, ať chci nebo nechci. Dělám to tak, že nás zapíšu a s malou čekáme třebas 2-3 hodiny v autě, než jdeme na řadu, je to dost opruz. Posledně jsem se na to dr. ptala a ona, že prý to zkoušela a že se to nedá stíhat, protože má moc pacientů a že nemíní obětovat soukromý život ordinaci. A div mě neodkázala ke konkurenci, vypadala dost naštvaně a já jsem se fakt jen slušně zeptala, jestli by to nešlo nějak řešit. Přednostně bere jen novorozence a děti s vyrážkou, jinak to tam sedí všechno, malá miminka na prevenci mezi dětmi s chřipkou, angínou, laryngitidou, průduškama atd. Zajímalo by mě, jestli je nějak dáno, že PLDD musí mít oddělené ordinační hodiny, nebo oddělené čekárny? Nebo je to jen na jeho vůli? Máte to taky někdo tak debilně jako my?