| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

"při této výchově" - ona není jen výchova autoritativní, spojená s tělesnými nebo psychickými tresty, a výchova volná. Taky existuje výchova, která stanovuje hranice, aniž by děti byly bity, vydírány (ať už citově nebo materiálně), upláceny.

Osobně mi přjde dobré, když rodiče, zvlášť ti, kteří v tom mají handicap z vlastního dětství, o výchově přemýšlení a snaží se vyvarovat chyb, kterých se na nich rodiče dopustili. Zvlášť proto, že sklouznout do toho, co dělali naši rodiče (a nebo naopak do naprostého, stejně škodlivého extrému) je velmi, velmi snadné, protože to je to, co nám přišlo normální a správné, když jsme byli děti.

Vetšina lidí vyroste dobrých i navzdory výchově (to jen na okraj toho "bili mě a proto jsem dobrý človek"), jen s většími či menšími šrámy, ať už jsou v sebehodnocení, sebevědomí, (ne)rozhodnosti nebo v závačnějších oblastech (závislosti různého druhu až různé patologie).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.