Ahoj Sojko, tak my tedy máme v tomhle doma asi dost velkou výjimku - náš syn zatím nikdy na stěny nemaloval, nikdy nic neolizoval a nedával do pusy, těsto na pečení válel a vykrajoval až letošní Vánoce - do té doby se v tom prostě nehodlal "patlat"
, už tak před rokem jsem chtěla zkusit prstové barvičky, ale pak jsem to zavrhla - nesnáší, když je špinavý, i třeba od jídla a tak. My od začátku malujeme jen voskovkami, pastelky se mu nějak nezamlouvají, asi nemají tak syté barvy a tlustou čáru. No a tenhle týden jsem sebrala odvahu a vytáhla vodovky - a ejhle - to bylo nadšení! Je tedy fakt, že zatím ho nejvíc baví namáčet štětec do barvy a hned vymývat v mističce a pozorovat, jak se ta voda barví
, ale už i něco namaluje, dělali jsme i razítka z brambor, to se mu líbilo moc. A s plastelínou se dokáže zabavit třeba i hodinu v kuse! Nejradši vykrajuje a válí žížalky a kuličky. Máme tedy koberec, ale ta Play-doh se dá celkem dobře dostat dolů a k vodovkám dávám rovnou pod stůl igelit a na Jiříka zástěrku
. Máme teď nějaké tvořivé období - u nás se to tak střídá - máme období knížek (momentálně bohužel právě ne
), pak jsme měli období, kdy celé dny skládal puzzle a teď hodně malujeme a modelujeme, tak doufám, že tu třeba taky najdu ještě nějakou inspiraci