| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sluníčko,
hlavně to proberte doma - jak se vám prcek jeví atd... u nás je ta KG hodně mírná, hodně školková - ale děti už potřebují mít jemnou motoriku, potřebují umět poslouchat a být schopní pracovat samostatně.... funguje to třeba tak, že mají čtyři stoly, na každém mají nějaký úkol a za hodinu to dítě musí zvládnout tyhle čtyři úkoly (nějaké malování, vyplňování, lepení, psaní...) do jisté míry samostatně - a samo si musí hlídat, že opravdu stihlo obejít všechno - což si myslím, že je docela fuška na soustředění (udržet v hlavě, že i když se mi chce stavět sněhulák z marshmallows, tak musím ještě napsat pímenko P a spočítat ozdoby na rukavicích). Ta učitelka lecos stihne ohlídat, ale přeci jen jsou tam dvě na dvacet dětí.... a jak psala Debbie - většina podzimních dětí nenastupuje. U Toma byla nejmladší holčička zařijová (a ta teda je výborná, u tý se nedivím, že jí rodiče do školy daly - je s ní hrozná prča a je to strašně chytrá holka). U Lisy je taky jedna holčička, které bylo v září pět a tam si myslím, že jí rodiče dávat neměli. Je droboulinká a podle mě nezvládá vůbec tu jemnou motoriku - trefit se s písmenkama na řádek a tak...

Lise bylo pět v červenci, ale ona má staršího bráchu a je sociálně velmi zdatná, krásně maluje - a teď jsem zjistila, že umí číst a učitelka jí hrozně chválí v matice - takže ta to zvládá s přehledem.

Obě moje děti poslední rok před školou chodily do preschool na každý den. Jednak kvůli angličtině, ale taky kvůli tomu, aby si zvykly na každodenní docházku. I tak pro ně byla docela ta škola šleha - z tří hodin ve školce šly na 3,5 ve škole a ze školy mi chodily prvních pár týdnů úplně vyřízený. Oba teda tvrdí, že škola je zábavnější než školka, takže snad to zvládají - ale považte při rozhodování i tohle - jak to bude snášet fyzicky a psychicky - protože v KG už to docela "lítá", fakt mají ten program nabušenej - ve školce si hráli hodně venku, tady už je víc učení a míň hraní...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.