Přidat odpověď
..."..odpuštění přijde, když se "správně vyzpovídám", prozřu a budu lepším, když se za mně někdo jiný bude modlit, ale já sám na to můžu zvysoka...................on to jaksi někdo pohodlně bokem vyřeší za mně a ještě ve svém vlastním zájmu - sám se stane lepším..."
To co popisujes, nema s pravym Kristovym ucenim nic spolecneho..A mmch, i zpovidat se clovek muze SVATOKRADEZNE a tedy ne ke svemu uzitku, dobru a spase..A to je pripad, ktery jsi ty nahore uvedla..V takovem pripade by bylo lepe, kdyby ani do zpovednice, /kde je svatostne zpritomneny sam Kristus, ktery se knezem "zahaluje" a tento povereny nehodny nastroj pro znameni odpusteni pred clovekem pouziva / takovy clovek nevstoupil, nez by se zpovidal svatokradezne, bez litosti, pokani a s ucinenym predsevzetim se polepsit..pred B-hem je zasluzny uz pokus ci umysl se napravit...Pokud ale chybi, je to svatokradez..Za nikoho pred Hospodinem, nikdo nic nebude bokem a jeste "pohodlne" resit..To je velmi skreslena a zdeformovana predstava o Jezisove uceni, ktere se pokousis bez plneho poznani posuzovat..
Předchozí