| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ahoj všem,
dnes jsem zažila velice nepříjemný konflikt v rodinném klubu. V podstatě šlo o to, že jedno dítě už půl roku bilo to moje a dnes došlo i na krev u mých a dalších dětí. Maminka vždy něžným hláskem pronesla nedělej to, případně ignorovala. Taková ta klasika, co většinu z nás štve na pískovišti- když Jiříček zákeřně půl dne mlátí lopatkou vaše dítě a jeho matka pronese něco jako "ty se ale umíš prosadit Jíříčku viď ? " . Nechci psát příšliš detaily.

Jsem člověk, který nemá konflikty rád, s věkem jsem se naučila být asertivní a vymáhat si svoje práva i za cenu konfliktů. Chráním svoje děti, když se jim děje bezpráví, ale zase do běžných dětských sporů nezasahuju. I když ale umím v konfliktech docela chodit a jsem zvyklá pracovat s hodně nasejřenýma lidma a i když dopředu vím, že konflikt bude- nemám to ráda. Vnitřně mi to hrozně nesedí, na půl dne mi to zkazí náladu. Vím, že konflikty k životu prostě patří a vše nemůže být pořád jenom s úsměvem, nejradši bych do některých sporů vůbec nevstupovala.
Ale to nejsem sama. Vždycky mě hrozně překvapuje jak moc lidi vydrží jenom aby se nemuseli pohádat. Dnes nám tam jedna mamínka ukazovala i jizvu od zmíněného chlapečka a její dítě dnes taky patřilo k těm poškrábaným. Neřekla však nic.
V létě před dvěma roky jsem na plném dětském hřišti zažila ožralou paní, která ohrožovala děti, sprostě jim nadávala, oháněla se po nich a co bylo smutný měla sebou dvě malé děti. Všichni rodiče kroutili hlavama a že musíme zavolat policii. No zavolala jsem jí já, nikdo se k tomu neměl. V sociální psychologii se tenhle jev docela popisuje. Bohužel si nevzpomenu na přesnou definici, ale každej tak trochu spolíhá na to, že konflikt vyřeší (případně policii zavolá) někdo z těch druhých.

Jak to máte vy ? Jak se cítíte v konfliktních situacích i když jste v právu. Co to s vámi dělá a jak umíte konflikty zvládat ? Těším se na vaše názory a komentáře.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.