| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

co zaujalo třeba moji mamku i tchyni (věk 55+) byl smetanový dip (1 zakysanka, 1 měkký tvaroh ve vaničce - rozmíchat, osolit, trošku pepře, česneku (můžeš koupit i sušený - jako koření, ale lze samozřejmě i vynechat) a nějaké zelené koření - pažitka, bazalka atd), k tomu nakrájená na hranolky mrkev, paprika a okurka (když zvolíš žlutou papriku je to krásně barevné). Jen nevím jak to budeš "dělit" na 10 porcí, to je spíš na společný stůl.

Ty šneci z listového těsta jsou fakt dobrý a navíc rychle udělaný - zrovna včera jsem pekla pro návštěvu - dala jsem doprostřed rozváleného plátu těsta plátky madelandu, postrouhala kousek nivy, posolila, nasypala bazalku, pokapala kečupem. Pak zarolovat a krájet proužky - cca centimetr silné (juj, nemám odhad ale z 1 plátu bylo asi 20 koleček), ty jsem dala naplocho na plech vyložený pečicím papírem, a mašlovačkou jsem je potřela rozšlehaným vejcem (jakoby jsem tím i přilepila ten koneček těsta ke kolečku). Za cca 20minut vyběhly a krásně zezlátly. Jen se po nich zaprášilo. Ty bych počítala tak 2-3 na osobu.

Ze sladkého - třeba ráda peču muffiny, v tom košíčku je to i "inteligentně" porcovatelné a jedlé, člověk se nemusí umazat. Vršek jde ozdobit jakoukoli polevou, posypem apod, a těsto můžeš v podstatě i bábovkové, můžou v tom být kousky jablek, kousky čokolády, kokos, oříšky.... fakt dle chuti.

A oslavu bych nenazvala vegetariánskou :-) ale "dietní" :-) na to ženský slyší mnohem líp :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.