Přidat odpověď
Jeste dovetek ke spasenemu lotrovi jmenem Dismas..
" ..Lotr na kříži vedle Ježíše moc času na proměnu a poznání Boha neměl a přesto je spasen, tak jako mnoho jiných, co uvěřili krátce před smrtí..."
Nejde ani tak o jeho "uvereni", tam ti unika nejdulezitejsi rozmer popsane situace..To, co ho zachranuje, je jeho projevena LITOST na krizi pred poznanym Kristem a uznani sveho spravedliveho TRESTU a utrpeni.Je to uplne sebezmareni a sebepokoreni pred B-hem, ktere Hospodin tak blahosklonne a stedre odmenuje svym Milosrdenstvim, ze jeho krev pripocitava tedy ke spravedlivym a mucednikum a muze tedy usednout ihned s Nim v Jeho kralovstvi..To je to, proc se Kristu v Jeho vlastni nejtezsi chvili zivota zzelelo tohoto cloveka a pozvedava ho k sobe..Nemam tedy nejmensi strach pokorovat se pred vami a pred svym B-hem..
A take uznavam svuj spravedlivy trest a nepreji si ani, aby mi byl zkracen, ci nejak ulehcen, pokud to nebude Jeho svata vule, ac ma krehkost lidska se tak strasne boji trpet,/ co Kristus sam na sobe take v lidske podobe poznal/..
Chci ale nasledovat Jeho a jestli mam trpet / ja ale zaslouzene ve Spravedlnosti s Milosti/ abych se skutecne upevnila navzdy v DOBRU a v tom, cemu se rika AGAPE, rada to podstoupim, vzdyt ma touha po Nem mi to v Jeho Milosti umozni snaset, abych mohla byt s Nim, kdyz "zaplatim do posledniho halere, co jsem dluzna a vyjdu tedy z zalare"..
Předchozí