Přidat odpověď
verunecko,
nemám čas číst diskusi, matematicky to prostě nevychází – něco musíš vypustit nebo se nechat nahradit tam, kde to nejmíň vadí.
Pracovala jsem po celou dobu mateřské (paradoxně nejlépe se mi pracovalo do 1 roku prvního dítěte, jako miminko byl pohodový), pak to začalo být náročné.
Musíš vážit čas a priority. Pokud pracuješ, asi něco vyděláváš. Zbav se nadbytečných krámů v domácnosti a najmi si někoho na úklid, mytí oken, žehlení prádla a klidně i to vaření. Kdysi jsem si nechala vozit i běžné nákupy – vůbec to nebylo drahé, jenom kvalita potravin byla všelijaká. Na první pohled se zdá jednodušší najmout chůvu, ale tím by ses právě ochudila o zážitky s dětmi.
Mám 2 děti (první třída a školka), v současné době k nám chodí jen uklízečka, 1 x za 14 dní uklidí celý barák a vyžehlí, nechávám mýt auto, okna. Vařím sama, nevěřím, že by někdo jiný vařil podle mých představ. Nepeču žádné buchty ani bábovky ani vánoční cukroví. Prvňáčkovi se věnuji podstatně víc než "ženy v domácnosti" v mém okolí. Manžel již nefunguje téměř v žádném směru (rozvádíme se), ale zatím si myslím, že to zvládnu.
Takže moje rada – deleguj všechny hloupé nudné domácí práce. Držím palce.
Předchozí