Moje dcerka pomáhá už od doby, co umí chodit. Ale ne že bych ji nutila, prostě ji to baví. (i když "záliby" se dost mění z týdne na týden)
Podává mi třeba příbory z myčky nebo je hází do šuplíku (třídit ještě neumí), odnáší poklice do šuplíku, malé hrnce do skříňky. Nacpe pračku (musim připravit hromádku), ukáže mi kam nasypat prášek, vyndá prádlo z pračky, musim připravit koš a koš plný prádla odstrká k balkonu. Přinese mi smetáček a lopatku, ubrousky a plínu na požádání, sundá prostěradlo, když je nějaká nehoda. Miluje vysavač (vysávat neumí, jen šmejdí po bytě s hadicí)
Vrchol byl, když návštěva našlapala trochu vody v chodbě, vlítla na záchod,popadla mop (zkrátila jsem ho)a šla to po nich vytřít
. Je jí 2,5. Paní na hlídání si taky moc pochvaluje, že jí všechno ukáže, co kam patří, kde co najít atd. Všechno ale musí samozřejmě dělat s dozorem, jen tak sama začne málokdy něco.
Akorát hračky si fakt nechce uklízet (jen manžel ji nějak vždycky přesvědčí). V pokojíčku je to jako po výbuchu pumy.
Takže za mě ano, děti by měli pomáhat. Ne otročit, ale pomáhat určitě.