Přidat odpověď
No, tak já teda k polotovarům moc netíhnu a dávám přednost čerstvé zelenině:) Ale pokud to chceš tak brát, tak je třeba počítat i s tím, že příprava té oloupané nakrájené zeleniny zabrala již práci a čas. Byť ne Tobě, neboť to zastal nějaký dělník či stroj. Ale i tato práce byla vynaložena na přípravu konečného jídla, i když ji vynaložil někdo jiný.
Já třeba mám docela ráda bramborová jídla na táboře - jsou pro mě docela bezpracná:) - služba oškrabe brambory, nakrájí brambory, já pouze dohlédnu na jejich uvaření. Naproti tomu jídla s masem jsou pro mě ohavně pracná, protože děti k práci se syrovým masem nepustím a musím ho tedy nachystat pro všechny sama, než ho šupnu do hrnce. Ale prostě absolutní součet času a práce investovaný do obou typů jídel je naprosto nesrovnatelný, byť pro mě osobně se poměr otočí.
Předchozí