Přidat odpověď
Ta pracnost je trochu pověra, dělá se hrozný haló z toho překládání. Jako jo, ono to zní hrozivě, třeba já překládám dvanáctkrát. Ale ne najednou! Ono to ani nejde. Přeložím tak třikrát, šupnu do ledničky a když mám volných 5 minut, tak ho vytáhnu a třikrát přeložím. Takže klidně dělám listové dva dny :) - což je strašně dlouho, ale skutečné práce je v tom jen pár minut.
Navíc při překládání už se nevyvaluje do velké plochy, jen trošku, aby se dalo přeložit, takže kvůli tomu rozhodně nemusím mít vytažený vál, dělám to jen na normálním prkénku, které mi nepřekáží, případně to na něm rovnou šoupu do lednice a vytáhnu-přeložim-zastrčim:)
A hlavně ho dělám ve větším množství, nakrájím si ho na balíčky a zamrazím, takže je to kampaň jednou za čas a to se dá:)
Máme totiž listové rádi.
Ten rozdíl proti kupovanému je obrovský. Já bych ani necítila nějak velkou potřebu ho dělat doma, kdyby nějaká kultivovaná cukrárna začala prodávat listové z másla. Jenže ono se to holt dělá z různých zbytků tuků a na chuti je to hodně znát, nechává takový povlak na patře, nebo jak to říct.
Předchozí