Přidat odpověď
Gajko,
to mlíko obsahuje řadu látek a různí lidí jsou citliví na různé složky. Dost lidí má třeba nesnášenlivost laktózy (což je mléčný cukr), jiným vadí bílkovina atd. Taky se to různě projevuje (stejně jako může být pět lidí alergických na tu samou věc a jeden z nich se bude osypávat, druhý bude mít astma, třetí průjmy, čtvrtý sennou rýmu a pátý upadne do anafylaktického šoku...).
Tam prostě nenajdeš jeden stejný mechanismus pro všechny lidi.
Nicméně faktem, který je potřeba brát v potaz, je, že nějakou formu citlivosti na to kravské mléko má v populaci poměrně dost lidí (stejně tak třeba na lepek), kteří ale mléko v poměrně velkém množství konzumují (jelikož je stále masově propagováno a všichni se tváří, že na něm nemůže být nic špatného), a mají prostě nějaké potíže chornické povahy, které nejsou tak "závažné", aby to řešili tak intenzivně, že se doberou k nějakému výsledku.
Předchozí