Přidat odpověď
Evko, nechápeš.
Zapomeň na to, že nějak dosáhneš, aby toho okamžitě nechali. Potřeba je, aby dcera věděla, že takhle se nemluví a nebudeš jí to tolerovat. Ale nemůžeš ji "vypnout", způsobit, že to nebude dál zkoušet. Pokud tě vytočí (mám s tím bohaté vlastní zkušenosti, děti mě uměj dostat do vrtule poměrně snadno), vyhrála. Baví ji to.
Na druhou stranu, neviděla bych tak dramaticky to, že zkoušejí říkat zakázaný slova. Tohle není něco, z čeho já osobně bych dostávala hysteráky, ty si schovávám na jiný situace. Jde jenom o slova, nic víc. A holčička tě točí, protože se necháš. Pokud ji v týhle situaci odešleš do jiný místnosti, je to daleko elegantnější řešení a s větší nadějí na úspěch.
BTW co se stane tak děsnýho, když syn řekne u zápisu do školky prdel? Myslíš, že to učitelky nikdy od dětí neslyšely?
A dcera, která je starší než on, si nepochybně umí dát pozor na pusu, aby to neřekla třeba před učitelkama - no a pokud řekne, tak to jistě taky nezůstane bez odezvy.
Snažím se ti říct, že nemůžeš svým dětem amputovat sprostý slova ani chuť je říkat, můžeš pracovat na tom, aby postupem času přijaly to, že to jsou nějaký slova, který používá někdo v nějakejch situacích, a v jinejch situacích a od jiných lidí jsou nepřípustný.
Předchozí