Přidat odpověď
Ahoj,
už nejsem ani tak naštvaná, jako mě "žere" ta bezmoc ...
10.11.2010 jsme Malému v H&M za 899,- Kč (velikost 92) koupili zimní bundičku.
Nosil ji od toho listopadu zhruba do půlky února, pak jsem se rozhodla dát ji do čistírny, protože lemy okolo krčku byly zamaštěny od krému, kterým mu mažeme přes zimu obličej. Flíček byl i na prsou, okolo nášivky a na vnitřním lemu odepínací kapuce, vše patrné, až při bližším zkoumání. Bundu jsem nechtěla prát doma, abych ji "nezkazila", je prošívaná, celá hnědá.
Odnesla jsem ji tedy do čistírny, vyzvedla, zaplatila 70,- Kč. Zaměstnankyně čistírny mě ještě upozornila, že příště ji klidně mohu vyprat doma, že oni ji taky pouze vyprali na 40°. Doma jsem bundu vytáha z obalu a zjistila, že fleky na ni zůstaly v nezměněné podobě. Ihned jsem volala zpět do čistírny a bylo mi řečeno, že ji mám donést zpět, že mi ji znovu přednostně vyčistí, že mastnota by na bundě určitě zůstat neměla. OK, donesla jsem ji zpět, jaké však bylo mé překvapení, když jsem si ji šla znovu vyzvednout.
Na bundičce okolo lemu na krku, na chrániči zipu do půl pasu, na rukávu, až na záda, všude jsou mapy s okraji do bíla (něco jako mapy od soli v zimě), na zádech rozpárané prošití, umělohmotný druk na kapuci natavený nejspíš ze sušičky. Zaměstnankyně, ta dobrá "bezelstná duše" mi ještě prozradila, že bundičku prali mnohokrát a že se jí zdá, že je světlejší než byla, tak už ji raději dále prát nezkoušeli ... a že mi k tomu víc neřekne, že mám zatelefonovat vedoucí.
Volala jsem, tehdy jsem ještě věřila, že se má reklamace bude řešit. Vedoucí (majitelka čistírny) se naprosto zříká odpovědnosti, o náhradě škody nechce ani slyšet. Ona za to nemůže, prý to "zreagovalo" s mastnotou a mapy jsou vlastně rozlezlé ty mastné flíčky ... Měla mě snad upozornit, že se tomůže stát nebo bundu nečistit ... prý kdyby takto měla upozorňovat zákazníky, může zavřít, sedět doma a kývat nohama ...
Na druhý den jsem vedoucí zastihla v čistírně, prý schválně hledám kazy za které oni nemohou (druk, rozpáráni), oni mi bundu nezničili (mapy).
Bundu je mi ochotna zašít a znovu vyčistit, prý už to může být jenom lepší. Lepší? Bunda už je tak opraná, je to poznat i na výplni ... v sušicce mi mohou natavit další druky ...
Co by jste dělaly na mém místě? Nechaly dále čistit?
Druhá možnost je sepsat reklamaci, kterou mi vedoucí zamítne, pak dát bundu soudnímu znalci a pak se soudit. Na čistírnu poslat Českou obchodní inspekci.
Třetí možnost je sepsat reklamaci, kterou mi vedoucí zamítne a nechat to tak, na což asi vedoucí hraje. Že se soudit nebudeme. Hrozba ČOI ji také nechává chladnou.
Takže tak, bundička nošená 3 a půl měsice 1 a půl letým dítětem ... a nedovolám se ničeho. A to jsem ji nechtěla prát doma, abych ji nezničila, v čistírně jsou přece odborníci na to školení ...
Předchozí