Přidat odpověď
Nestihla jsem vše pročíst, tak jen můj pohled (evangelíka), myslím, že Bohu není žádné z uvedených "manželství" milejší :) Jestliže lidé neznají Boha, nevěří v jeho plán s nimi (jejich životem) a obecně v jeho záměr se světem, pak myslím, že je vcelku jedno, jestli žijí na psí knížku a nebo v manželství...není to horší a nebo lepší..je to jen způsob, jak s někým žít....to že by žili v manželství by možná více naplňovalo požadavek na uzavření "smlouvy" mezi manželi, ale těžko "dodržovat" a "uznávat" jakékoliv na formu soužítí, jestliže člověk neuznává to, že zde nějaká pravidla daná jsou. Stejně jako např. Desatero přikázání , jestli ten člověk nevěří tomu, že to je Desatero pro něj a že by bylo dobré podle toho žít, pak už podle mne není prioritní, zda dodržuje nějaké přikázání z něj např. nezabiješ...to dodržuje většina lidí...ale to první, že nebudeš mít jiného Boha, kromě mně Hospodina, už tolik lidí nedodržuje a pak jsou podle mne ta další irelevantní - samozřejmě v kontextu "víry", jinak bych radši, aby je lidi dodržovali a nebrali cizí věci a nezabíjeli se na potkání :)
Předchozí