| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj,
ze zákona to může udělat starosta nebo místostarosta obce,kam patříte.Dále je to někdo z pověřených zastupitelů (jmenují se hned při Ustavujícím zasedání a bývají to tak 2-3 lidé podle toho, jak je obec velká).Samozřejmě matrikářka.Neslyšela jsem o tom, že by oddával někdo na oddávající průkaz všude, kde se mu zachce,to se mi nezdá a jsou na to zákony.Každý má svůj obvod a v opačném případě je sňatek neplatný.Docela by mě zajimaly podrobnosti, fakt jsem o tom ještě nikdy neslyšela.Na druhou stranu si myslím, že pokud chceš svatbu, tak by ti ji měli udělat a oddávajícího by měla zajistit obec sama, neumím si představit, že bych někde běhala a hledala zastupitele, které třeba ani neznám.V takovém případě bych jim pohrozila, že o jejich postupu budu informovat nadřízený orgán.Ty si podáš žádost,že chceš svatbu mimo obřadní síň a mimo obřadní den, matrikářka MUSÍ zahájit správní řízení a o výsledku tě informovat.
Udělalas to takhle?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.