Přidat odpověď
Nedavno jsem sledovala porad Retro na tohle tema a byla jsem stastna, ze jsme mamy dneska ne driv. I kdyz pominu vymozenosti typu prikrmy, pairove pleny apod., coz je fajn, ale neni nejdulezitejsi.
Moje mama se mnou byla velmi malo, kratka materska a mazala do prace, neexistovaly restaurace s detskymi koutky, nulova zabava pro deti typu plavani apod., coz ja i me deti mame radi, jen nudne courani po sidlisti.
O porodu ani nemluvim, ten bych pred 30 lety nechtela zazit ani v hororu, nemoznost vybrat si porodnici, doktora, sup nastrih a jedem, stacilo mi vypraveni mamy a tety.
Dale temer nulove zapojeni otcu, dle J.Šiklove v Retru se tatinek nemohl temer objevit s kocarkem na ulici. Vse bylo na zenach, ktere se predhanely v uderniceni a toho, ze vse zvladnou samy, vcetne prace. Pak byly strhane apod.
To vse si navic jeste pamatuju, vzhledemk tomu, ze uz nejsem nejmladsi a pubertu jsem zvladla jeste v komunismu.
Nic , ja jsem stastna, ze ziju v tehle dobe, staci se mrknout na par filmu z tehdejsi doby a neni mi dobre.
Předchozí