Přidat odpověď
Loudo, nezávidím. Podle mě záleží na tom, jaký jsi typ. Jestli mateřský, tak prodej byt a odstěhuj se k rodičům. Že bys nesehnala po 2-3 letech práci, považuju za nepříliš pravděpodobné. Ono je to těžké vždycky si hledat práci po mateřské (znám z vlastní zkušenosti), ale je jedno, jestli to děláš teď nebo za 3 roky. A budou to dělat i další po tobě za 4, 5, 6 let až donekonečna. Já bych ty roky s dětma za nic nevyměnila. Když jsem byla půl roku jako au-pair v Anglii, tak ty děti měli větší vazbu na mě, než na tu matku, kterou viděli akorát večer.
Pokud ale nechceš/nemůžeš k rodičům nebo nechceš pustit byt, pak ti nic jiného nezbývá. Kamarádka šla do práce v půl roce mimča, a připadalo jí to normální (žije ve Francii, kde je naopak nenormální s dětmi doma zůstávat.) Já jsem byla s oběma do 3 let, pak 2 roky v práci na poloviční, a teď když jsem nastoupila už opravdu na plný úvazek, i tak mi někteří vyčítají, že pětiletý je malý.
A ještě jednu poznámku. Být tvoji rodiče, tak nedopustím, abys musela pracovat a nemohla být s malým. Ty dva roky by tu hypotéku utáhnout mohli, ne..
Předchozí