| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vždy jsem byla proti násilí, děti v něm nepodporujeme, pečlivě selektujeme programy v televizi i pohádky na dvd, i vybíráme hry, které mohou hrát na počítači. Abych se dostala k problému, celá rodina jsme fanoušky sci-fi, máme rádi star wars, star trek apod. Starší a prostřední se mohli dívat na první díly star wars a úplně je to pohltilo a největším dárkem, který jsme jim mohli pod stromeček dát bylo lego star wars a světelné meče. Vyhověli jsme jim. Kluci si snad dva měsíce nehráli s ničím jiným, než že stavěli z lega vesmírné lodě a bojovali mezi sebou - klasicky střílím na tebe, mám štíty, útok odražen,nebo loď zničena apod.~t~ Hra se světelnými meči probíhala taky podobně, prostě se mečovali, rychlejší mohl být Yoda a ovládal protivníka pouhou rukou apod., Problém nastal, když po vánocích mladší znovu nastoupil do školky. Je pravda, že je synek celkem výrazný (hlučný) a je ho všude plno, jako klidné dítě bych ho taky neklasifikovala. Samozřejmě se pochlubil, co to dostal od ježíška a paní učitelka se jala domlouvat, že meč není vhodná hračka apod.
Když se vrátím do svého dětství, tak přestože jsme byli s bráchou klidné a bezproblémové děti, přesto jsme si hráli na vojáky, můj klidný tvořivý brácha který si hodiny stavěl, rozestavěl po svých stavbách figurky a bombardoval stavby kostkama a cynicky počítal mrtvé, zraněné a přeživší. Nikdy jsme neměli problém s násilím a ani moje děti, i když jsou temperamentní agresivní nejsou.
Je fakt tak špatné, když si kluci hrají na oblíbené hrdiny, když mají potřebu poměřovat svoje schopnosti. Nemyslíte, že se to s tou demilitarizací přehání? Třeba můj synovec doma nesmí mít žádnou "bojovou" hračku a přesto děti kouše a štípe.
Jak se k tomu stavíte vy? a jak si hrají vaše děti? Není to jenom pokrytectví tvářit se, že žádné zbraně neexistují, když u všech dětí, které znám, se vždy ve hře nějaký prvek násilí objevuje? Není lepší určitý prvek boje přiznat a raději určit pravidla - zbraní se nemíří na člověka, zvíře apod.
Nemluvím teď o hrubém násilí, kdy si děti ubližují navzájem, ponižují se apod. Mluvím o běžné hře.
Díky za info jestli je to u vás podobné, nebo mám potencionální masové vrahy~k~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.