Přidat odpověď
Prsíčka hodím do mixéru/robotu a výsledné mleté kuřecí dělám tak, že:
Osmahnu nadrobno cibul, podusím na ní mleté, přidám kousek hrubě strouhané cukety/dýně, drobně pokrájené rajče/protlak, přisypu dobromysl a tymián a celou směs podusím, pak se dá jíst s bramborama nebo na topinku.
Pečené kuře se dá jíst i s knedlíkem a zelím, ne jenom s bramborama nebo rýží.
VYNIKAJÍCÍ je kuře pečené na pivu (ideálně stehýnka) anebo kuře pečené nadivoko jako bažant, k obojímu nejlépe rýže.
Jo taky kuře na kyselém zelí je super.
Celé upečené kuře oberu, pokrájím na kousky, odložím stranou. Podusím na trošce vody zeleninu (povětšinou cibuli, mrkev a kukuřici, šlo by cokoli dalšího), osmahnu pár míchaných vajíček, uvařím pytel těstovin (anebo namíchám vařené těstoviny a rýži, to chutná ještě líp), smíchám těstoviny, zeleninu, vajíčka a kousky kuřete v míse a podávám.
Kuře na kari - osmahnout nudličky/kostky prsíček a "céčka" cibule, přihodit kari, někdo ještě připepří, podávat s bramborama.
Přírodní kuřecí řízek, zas je to trochu jiné než obalovaný.
Předchozí