| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mám tchýni (já vím, nejsem žádná velká výjimka :)). V jádru je to celkem slušný člověk, až na to, že své blízké okolí denodenně vytáčí svou neuvěřitelnou sebestředností a sebelítostí. Takhle to zní jako "typická" bolest staršího člověka, ale já mluvím o naprosto patologické a manipulativní sebelítosti. Posledních 35 let téměř denně řeší konflikt se svými tchány (ano, pořád ten jeden, který kdysi nastal). Za všech okolností mluví vždycky a výhradně pouze o sobě a o tom, jaká je nebo byla chudinka (např. kdysi jsem se jí chtěla svěřit s jedním traumatem z dětství. Nenechala mně domluvit ani druhou větu, skočila mi do řeči a mluvila...zase o sobě.). Musí být neustálým středem pozornosti při jakémkoliv rozhovoru a za fajn lidi považuje jenom ty, kteří se na ni obrátí s žádostí o radu. Na ostatních, kteří seznali, že se bez jejích nevyžádaných rad obejdou, se dívá zásadně spatra a kdybyste s ní mluvili, nenašla by na nich nit suchou.

Celkem vzato to asi není nic, co by člověk nemohl snést, pokud by se s ní denně nenacházel pod jednou střechou. Nechci se s ní hádat ani jí ubližovat, takže se držím stranou. Dospěla jsem zatím k takové polovičaté ignoraci. Prostě na ni nemluvím, pokud ano, tak pouze o neutrálních tématech (počasí, dítě). Hloupé nebo nevhodné otázky "přeslechnu", na zbytek kontroverzních a dokolečka se opakujících témat o tom, kterak jí někdo strašně ublížil, nereaguju. Vypadá to jako legrace, ale i tohle mně stojí dost velké duševní úsilí. Sebekriticky ale uznávám, že ignorace možná není správná cesta, protože není hloupá a tuší (možná i ví), že jí v hloubi srdce opovrhuju. Nechci jí ubližovat, ale fakt nevím, jak se k ní chovat a zároveň si uchovat duševní zdraví. Máte někdo recept, jak se k takovému člověku chovat aniž by trpěl on nebo vy?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.