| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jinak Monty, ty to asi vidíš z pohledu člověka, který se s moc problémy ve škole nesetkal. Já jsem v tom vyrůstala.
Moje ségra měla LMD, různé dys... reakce její učitelky na prvním stupni byla "tak jí dejte do pomocný školy, když je blbá". To byly osmdesátý léta.
V devadesátých letech jsem sama učila - na druhém stupni. Moje překvapení, když za mnou přišla přírodopisářka a oznámila mi, že si přeje, abych Pepíčkovi Novákovi z její třídy (kde byla třídní) "psala hodně poznámek, protože mu chce dát dvojku z chování" - to bylo ještě PŘED začátkem školního roku, přebírala čtvrťáky do páté třídy a už předem byla rozhodnutá, že "ten grázl" bude mít miminálně dvojku z chování. Grázl byl jasně hyperaktivní. Chytrej milej kluk, kterej ovšem nevydržel sedět na místě a obkreslovat do sešitu krávu z učebnice (výuková metoda přírodopisářky - cílem hodin bylo co nejvěrněji překreslit učebnici - ideální pro šprtavé holčičky). S Pepíčkem to nebylo jednoduchý, holt musela učitelka na něj furt myslet - a co pět minut ho něčím zaměstnat, pokud možno něčím, u čeho mohl opustit lavici - takže u mě rozdával papíry, chodil s ukázkama kolem třídy, chodil pro třídnici, máchal houbu, zavíral a otvíral okna, myl tabuli, zalejval kytky... naštěstí byl fakt chytrej a rychlej, takže stíhal látku i tyhle "pochůzky" - a narozdíl od přírodopisářky mi nikdy neskákal po lavicích a v podstatě ani moc nevykřikoval. A v mých předmětech exceloval - narozdíl od přírodopisu, z kterého byl na propadnutí (což byl další malér s přírodopisářkou, která mi přišla oznámit, že ho musím nechat propadnout z mých předmětů, aby nebyla sama, kdo ho nechává propadnout).
Po tomhle ročníku zoufalí rodiče Pepíčka vzali z naší školy a já doufám, že mu na novém místě bylo líp....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.