| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jen z žitné mouky chleba neuděláš...těsto je hrozně lepkavé, těžké, nenakyne.

Vždycky míchám pšeničnou mouku s žitnou, nemusí být vůbec chlebová. Vždy dávám tak 250-300 g pšeničné, 100-150 žitné a zybytek do půl kila nějaké celozrnné, kterou zrovna doma mám.

Chlebík, kde je více žitné nebo celozrnné mouky nechám i déle kynout...program prostě přeruším, nechám chleba déle kynout a pak nastavím jen hodinu pečení.

Propadlý chleba (dcera mu říká kočičák, protože krajíce vypadají jako kočičí hlavy)je známka překynutí. To zase chleba nakynul moc (hodně droždí nebo dlouhé kynutí). Neboj, časem to vychytáš.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.