Přidat odpověď
Aido, ty na mě působíš hodně harmonicky, ale při pročtení diskuze mě napadá spoustu věcí, které jsou z mého pohledu špatně a nemají se skutečnou duchovností nic společného. Je to celé příliš svázané pravidly a je v tom hodně obav, ty smlouvy, nedovedu si představit, že bych šla do vztahu s člověkem, kterého bych se vlastně už dopředu bála a musela si ošetřovat základní lidská práva... jinak, mystiku to má o tom vůbec nepochybuju, mám moc ráda arabské tradiční zpěvy, minarety a zvuky z mešit... nikdy bych ale nešla do svazku s Arabským mužem, protože bych přišla o svobodu a to asi víc než v jakémkoliv jiném náboženství které znám. Korán je bohužel tvrdý k ženám a to mě kdysi, když jsem hledala co je mi blízké, odradilo od zájmu o tohle náboženství. Věřím ale, že se dá praktikovat dobře a že je to vždy o lidech, kteří praktikují. Bhagavatgíta třeba taky obsahuje všechny úrovně od té nejnižší, kdy rozděluje muže od ženy a ta je mu podřízená a až po vyšší levely, kde jsou oba čisté duše bez pohlaví - je na každém k čemu se jeho mentalita přimkne, co potřebuje realizovat, jestli lásku a nebo násilí nebo něco jiného..
Předchozí