| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Na mateřské jsem začala studovat svůj vysněný obor, kterým jsem se chtěla v budoucnu živit. Teď to vypadá tak, že se celého snu budu muset vzdát. Na stole mi leží dvacet knížek (dalších deset jsem zatím nesehnala) - a to jde o povinnou literaturu k jedné (nekecám, fakt k jedné) zkoušce. Přečtenou mám... půlku jedné ~8~.
Můžete mi prosím někdo prozradit, jak jste stíhaly malé děti vyžadující neustálou pozornost, práci a studium a dokončily studia? Můj všední den vypadá takto:
06.15 - vyplížím se z postele
06.20 - ocitám se nějakým zázrakem v koupelně. Pořád ještě nevidím
06.45 - 07.30 - černá díra obsahující přípravu snídaně, buzení dítěte, jeho motivaci k hygieně, snídání a oblékání.
07.35 - cestou do školky soutěž v běhu do kopce. Tradičně prohrávám a je mi špatně od žaludku.
08.00 - 16.00 - megačerná díra. Kupodivu se jí říká zkrácený (šestihodinový) úvazek.
16.10 - dobíhám do školky. Nedobrovolným poklusem pokračujeme domů.
16.30 - 18.30 - nadšená hra na Robina Hooda, schovávanou, kočku, mravenečníka a kosmonauta prokládaná pokusem o přípravu večeře
18.30 - 19.30 - konečně jíme. Dospělá část osazenstva. Mládě vzdoruje. Jelikož se mi nechce mluvit, trousím výhrůžně cosi o hladu. Ne, nefunguje to.
19.30 - 21.15 - další černá díra (nádobí, koupání, četba duchaplné literatury momentálně hlavně o hasičích :)
21.00 - kruh se pomalu uzavírá, znovu jsem v koupelně
21.45 - odkládám své tělo do postele s nadšenou myšlenkou na učení
22.45 - ještě pořád jsem na rodině/poslouchám hudbu... nebo cokoliv jiného, co nelze ani vzdáleně označit jako povinnost
22.50 - špatné svědomí hrozí kdesi z podkoří mozku
23.00 - OK, jdu na učení. Sakra, zase se nevyspím ~8~
23.30 - na chvilku si odpočinu, mám nějak unavené oči...
06.15 - probouzím se s myšlenkou na své opětovné studijní selhání :) Nemluvě o tom, že se nemůžu hýbat. Ani se držet dietního programu doktorky Cajthamlové, protože prostě POTŘEBUJU KAFE!

Teď fakt vážně: Přecenila jsem svoje možnosti? (hlídání velice omezené, manžel podniká a víkendy většinou strávíme prací doma a na zahradě/slíbené resty do práce). Taky občas chceme být spolu jako rodina). Povedlo se tady naprosto reálně někomu zvládnout malé dítě nebo děti, práci a studium - bez hlídání? Klidně se pochlubte, třeba mně to inspiruje k větším výkonům ~:-D

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.