| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tutéž otázku si dnes a denně kladu i já /a upřímně mi z toho není vůbec dobře/. Máme holčičku, dva jí budou za dva měsíce. Nemluví prakticky vůbec /tak deset slovíček, používá hlavně máma, mami, táta, bába, děda, teta, ano-ne neříká, ale vrtí hlavou na souhlas nebo nesouhlas, místo mluvení si ukáže, že chce třeba napít, prostě si vytvořila svoje znaky/...
U nás je to horší v tom, že když se doma rodině zmíním, že se mi prostě na chování malé /je to naše jediné dítě/ něco nezdá, tak je oheň na střeše: hned jsem ta nejhorší, prý nemám tak studovat internet, malá prý není žádný....
Já jsem z toho na zhroucení, protože pozoruji některé příznaky /další se mi ale zase nezdají, jsem z toho v rozpacích, vím, že poruchy autistického spektra jsou velmi široké a u každého se projevují trošku jinak/... zkusím to popsat u nás - kromě toho mluvení /spíše nemluvení/, ráda se přehrabuje v kamínkách, písku /dává ho do kapes/, škube kytky, na rozloučenou mává /případně říká papa/ jen někdy /a to se jí ještě ptáme jestli se rozloučí/, někdy chodí po špičkách /dříve to nedělala/, velice často se vzteká, je hodně uplakánek /už od narození v jednom kuse křičela, stále nspokojená, příčinu jsme nikdy nezjistili, byli jsme i v nemocncici, testy na alergie apod. dopadly negativně/, je na mne velice fixovaná, bojí se lidí, které nezná, děti spíše pozoruje /a na písku jim boří bábovky atd./, stále má pleny /párkrát už si ale sama vytáhla nočník a vyčůrala se/, když se jí to "povede" na zem, tak donese hadr a snaží se to uklidit... ale - rukou ukazuje, když ji řeknu např. dones si botičky, tak je přinese /někdy ale taky ne, to si ale myslím, že občas "stávkuje" každé dítko/, hračky typu kostky rozhazuje a boří, hraje si se zvířátky z lega, některá zvířátka se snaží i krmit /např. si vezme koníka ke stolu s jídlem a lžící mu dává polévku, potom mu dá napít z hrnečku/...
...já prostě nevím, možná jsem opravdu přecitlivělá úzkostná matka /na malou jsem dlouho čekala kvůli svým zdr. problémům, možná bych měla vyhledat psychologa já sama/, ale - když vidím některé její vrstevníky /bohužel bydlíme na malé "díře", takže malá navíc není na lidi moc zvyklá, cestovat se s ní moc nedá, auto jí nedělá vůbec dobře, pokaždý zvrací a pak je logicky mrzutá/ - některé děti v jejím věku už jsou velmi samostatné, mluví v jednoduchých větách, ... prostě nevím ... vím, že nejde srovnávat, ALE ... MŮJ VNITŘNÍ POCIT /neumím to definovat/...
... omlouvám se za svůj příspěvek, ale potřebovala jsem si vylít srdíčko, doma bohužel /když se zmíním jestli není něco špatně, tak jsem hned ta nejhorší/, vůbec nevím co dál, představa, že řeknu manželovi, aby s náma jel k odborníkovi... zřejmě by jel, ale co bude dál ... modlím se, aby bylo vše OK, pořád čekám na zázrak, že se rozmluví a začně prostě víc komunikovat /nejen to/ ... snad se toho zázraku někdy dožiju....
P.S. a všem maminkám, které řešily nebo řeší podobný problém /nejen tento, ale i s jinými nemocemi/, strašně moc držím palečky, aby vše dopadlo co nejlépe, jak jen to je možné.....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.