zhruba do deseti let se děti dokáží učit angličtinu "ze vzduchu" - učí se jazyky tak jako mateřštinu, tím že jí prostě poslouchají a učí se kontextově. Učit pětileté dítě že kočka - cat a modrá - blue je naprosto k ničemu. Zhruba od deseti let tahle schopnost mizí a je potřeba se jazyk učit s gramatikou atd.
Kroužky typu že jednou za týden někdo přijde na půl hodiny do školky a tam "dělá angličtinu" jsou opravdu o ničem. Kdyby to byla půlhodina denně s rodilým mluvčím, bylo by to o něčem jiném - jenomže to takhle nefunguje a pak z toho vzniká přesvědčení, že "angličtina nemá smysl do deseti let". Má, ale ne stylem kroužku jednou za týden.
Já jsem si jako malá naposlouchala z rakouského rádia a televize němčinu. Německy neumím (kromě pozdravu bych asi nedala dohromady už nic), ale u vídeňského radia dokážu sledovat zprávy. Promluví na mě bavorák a netuším o čem je řeč....
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.