| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Je provozovatel e-shopu povinnen zaslat potvrzení objednávky? Většinou se to generuje a posílá automaticky, ale nedávno jsem něco objednávala a nic. Prodávající tedy komunikoval, ale pouze formou kratičkých e-mailů (např. "děkuji za upozornění, v popisu byla chyba, kterou jsme opravili"), tzn. objednávku v písemné podobě nemám vůbec k dispozici: popis zboží, datum objednání, nic. Teď bych zboží ráda vrátila do 14 dnů a nejsem si jistá, kdy jsem ho přesně objednávala ~d~.

Druhá věc je, že jsem se teprve teď (já pako) dočetla v zákoně, že vrátit nelze věc, která byla upravena podle přání zákazníka. Zákon je tedy na straně prodejce, byť on ve svých obchodních podmínkách na tuto skutečnost neupozorňuje ~7~. Na druhou stranu ta úprava tak docela neodpovídá mým přáním. Takže pokud by argumentoval, že zboží nelze vrátit zpět, můžu to asi zkusit reklamovat, což ale bude složitější a na dlouho, no... Pomohla (nebo uškodila) by mi v případě vracení/reklamace skutečnost, že mi nebylo doručeno potvrzení objednávky, kde by bylo její znění podrobně popsáno? Úprava byla specifikována v poznámce.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.