| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj,

já už teda na mateřské nejsem od loňského září....ale když jsem byla s dětma doma, MUSELA jsem si vytvořit svůj určitý režim, řád v tom dni - jinak bych nebyla schopna stihnout všechno, co jsem vždy chtěla.

Takže - vařila jsem zásadně hned ráno, nikdy odpoledne, byli jsme celkem ranní ptáčata, takže klidně o půl desáté jsem měla uvařeno - v tom mám taky systém, a sice o víkendu navařit dvě jídla "do zásoby" - to jsme mívali tak do středy, potom čerstvé jídlo na čtvrtek a pátek, mezitím jsem zvládla ještě polívku, čili úplně každý den jsem vařit nemusela. Pokud jsem ráno nevařila, tak vysát, trochu poklidit atd. Většinou hned ráno jsem mívala zapnutou pračku, abych prádlo dala uschnout ven, když bylo hezky. Malý chodíval spát okolo poledne - tak mezi 11. a 13. hodinou - to přiznávám, že jsem si taky trochu "dáchla", něco podívala v televizi nebo na netu či jsem si zdřímla~;). Pak jsme měli oběd a šli ven - tak do té 15.30 hodiny - vždy trochu promyšlenou trasou, abychom se prošli, stihli nakoupit nebo zajet i do města - a první dva roky jsme chodívali ještě pro staršího syna do družiny. No, potom ten zbytek odpoledne utekl jako voda - posbírat prádlo, vyžehlit, večeře, v létě na dvorek.... a okolo té 19. hodiny chodíval malý spát. Je pravda, že usínal a usíná dosud v pohodě, takže večery máme volný~s~ - mám jako koníček korálkování, takže jsem si dělala korálky nebo se podívala na nějaký film či si něco přečetla apod. Jako na celek vzpomínám na obě mateřský hrozně ráda....

Já jsem typ, že jsem ten den musela mít nějak rozmyšlený, co kdy jak zvládnu - abych měla doma všechno udělané a na celé odpoledne třeba zajela ke kamarádce nebo k rodičům apod.

Každý to má trochu jinak, u nás bylo rozhodující to, že jsme vstávali hrozně brzo ráno - starší syn se mi do roka a půl budil pravidelně v 5 hodin ráno~;). Ten mladší teda spával ráno déle, ale stejně jsme už okolo 7. hodiny byli na nohou, protože jsem staršího vypravovala do školy.

Ono taky dost záleží na tom, jestli máš teprve jedno dítě nebo už chodíte se starším do školky, školy apod....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.