Přidat odpověď
Jo, tak tohle bych taky moooc potřebovala vyřešit...
Mám dceru 2r 4m, v listopadu si po každém čurání do plínky stěžovala a chtěla hned přebalit, tak jsem plíny sundala, malá se během pár dní uplně v pohodě naučila na nočník, ale bohužel přestala úplně kakat.
Dvakrát asi s přestávkou dvou dnů se vykakala ve sprše při koupání, potom zase pár dní nic a nastal problém, nechtěla zadržovala, plakala...
Vrátila jsem plíny a prosila, ať se vykaká do plíny. Nastalo asi dvouměsíční hrůzné období, kdy vždy po několikadenním zadržování kakala s pláčem do plínky. Dávala jsem lactulosu, hodně vlákniny, pití a žádné čokolády. "Zavedli" jsme myšku co bydlí v záchodě a na každé hovínko se mooc těší a moc jí chutná a po kakání jsme bobek šli z plínky vyklopit do záchodu.
Situace se pomalinku zlepšovala. Dnes již kaká sice v pohodě, ale stále do plínky a o nějakém sundání nemůže být řeč. Do plínky začala zase i čůrat a zmínky o nočníku nebo záchodu dost hlasitě odmítá. Pomalu o tom začínám před ní znovu mluvit ale bojím se aby se situace neopakovala...
Takže já řešení zatím nevím, ale vím, že psychický blok může přijít velmi rychle a velmi snadno a je to hrozně bolavé a nepříjemné období pro všechny zúčastněné...
Přeju, aby se Vám kakání podařilo vyřešit!
Předchozí