| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Hele, nebuď na sebe tak zlá - pokud jsi až do 2,5 let měla zdravé dítko, tak nemáš zkušenosti. Hlavně - ona je rýma zrádná, některé děti jsou schopny se z ní dostat sami, ale pro jiné je to vstupenka mezi nemocné - to je třeba přesně náš případ.
Podle mne tvoje pediatrička jednala správně - zánět středouší je hnusná nemoc, která se rozjede z hodiny na hodinu.

Já jsem na tom byla podobně (až na to, že nám se naštěstí záněty středouší prozatím vyhýbají), synek byl až do cca 2 let zdravý, od těch 2 let měl sice celkem často rýmu, která někdy vyústila v laryngitidu, ale vždycky jsem s ním byla poctivě doma a nikde jsme necourali (byl podzim, zima, tak kde bysme nakřáplý chodili, že). Navíc naše dr. je toho názoru, že jakmile je žlutá/zelená rýma, předepisuje antibiotický kapky, aby to právě neslezlo na ty průdušky... Ve výtěrech měl nějakou Moraxellu, kterou chytal u kamaráda - u něho nedělala nic. Takže jsme kapali, nic nezanedbali, vždycky doléčili a měl i rekonvalescenci. Prevenar má naočkovaný.

I přes všechnu tu péči hned na jaře dostal 3měsíce po sobě 41oC horečky, vždy trvaly cca 5 dní a byly absolutně bez příznaků (nekašlal, rýmu neměl, jen ty šílený horečky, který ale nešly srazit~n~), CRP v pohodě. Naše doktorka je sice super a tohle podle ní nebylo třeba řešit- prý viróza + synek má sklon k vysokým horečkám.
Já jsem na tohle tedy plašič - takže jsem poprosila o doporůčo na imunologii a tam mu zjistili všechny imunologické ukazatele strašně zvýšené - prostě zvýšená funkce imunitního systému (do té doby jsem nic takového neslyšela). Nasadili mu vakcínu a od té doby je dobrý~b~. Když si naše dr. četla zprávu, konstatovala, že s jeho dg. by si stejne neuměla poradit, páč to co ona může nasadit by mu stejně nefungovalo, spíš by mu to uškodilo.

Fakt ale je, že on se tedy z té žluté/zelené rýmy není schopen sám dostat - pokud jsem to zkoušela - asi 2x, vyléčit ho běžnými volně prodejnými kapkami a bylinkami, vždycky jsem skončili na ATB (asi 2x).

Pokud začne tedy smrkat a je to žlutý, hned mu už sama nasazuju Bioparox do nosu. Do a do 3 dnů, max do týdne je úplně v poho~g~~j~~R^. Většinou s tím chodí i do školky - stříkám ráno, když ho vyzvedávám a večer....
Jo a od cca 3 let má vždycky 5 měsíců - přes podzim a zimu - nasazený Bronchovaxom - to je vakcína, která posiluje imunitu právě horních a dolních dýchacích cest - takhle jsme přežili už 3-tí zimu ve školce.
Atb má tak 1x ročně na angínu...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.