Přidat odpověď
Nano*81, zase je tam to "musí".
Já ti chci ukázat, že ten partnerský přístup není možná není až tak 100% použitelný, nebo je, ale já to ještě neumím. Co je přirozené pro jednoho, nemusí být pro druhého. (Na jiné diskusi se řešilo, že manžel se večer nesprchuje. A to byl životní partner a žena by jej nejraději přeučila. Jiná by ráda, aby dostávala SMS, když nejde vše podle plánu. Já bych taky raději, kdyby manželka používala RaBR.)
Čili pokud by dítě nepřijalo tvoje přesvědčení, že mít a fénovat a česat dlouhé vlasy je přirozené, ty bys měla volbu nechat jej tak chodit do školy, a nebo jej přesvědčit, že se tě jeho upravenost dotýká a že pokud bude chodit neučesán, důsledkem bude - co vlastně?
Třeba jej pošlou ze školy domů, protože není čistý a upravený, jak je požadováno ve školním řádu. A ty jako rodič máš zajistit, aby do školy chodil atd. Vlastně přirozeným důsledkem by bylo odebrání dítěte rodičům a odeslání do méně demokratického zařízení.
Ale to už jen spekuluju. Asi by nebylo hezké hrozit dítěti, že pokud bude výrazně mimo normu, hrozí mu odebrání od rodiny. Ta hrozba ale reálná je, jak ukázal případ Půlnoční bouře.
Předchozí