Tak to ja to takhle nemam. Tony barevne nemam a ani pocity hranate apod. nemam. A tu vetu, co zminila Hrouda, mam proste jen jako vetu. Ale treba den, tyden, mesic, slova, pismena, cisla, ciselnou radu, hodiny apod. takove mam.
Co to je - no, na to je Hroudo tezky odpovedet, ja jsem az dnes zjistila, ze vubec pojem synestezie existuje, diky Cimbur... mam to proste odjakziva, na wikipedii pisou, ze to muze byt vrozeny nebo prechodny. Mam to vrozeny. Proste jak jsme psaly - treba ROK - jak si predstavujes rok?? Ja vlastne moc nechapu, jak to "ne-synestezici" maji... ja mam proste rok jako oval, trosku nakloneny a sisaty, zima dole, novy rok - predel - trosku vic vlevo, neni uprostred. Prvni pulrok je kratsi, pohybuju s proti smeru hodinovych rucicek vzhuru do leta a pak zas dolu pres podzim do zimy. Kdyz jdes bliz (tj. nepremyslis v ramci mesicu ale treba tydnu ci dni, jakoby proste "zumujes"), tak jsou jednotlive mesice - cary zleva doprava, trosku stoupajici, a pak tyden opet oval... den opet cara...