| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sněhulko, nevím, proč odkaz nefunguje, měl to být plný článek z časopisu Vesmír, že by to bylo tím, že jsem na web měla registrovaný přístup?

http://www.vesmir.cz/clanek/chut-tonu-barva-cisla-synestezie-dar-o-nemz-se-moc-nemluvi

Zkuste to prosím všechny ještě jednou, je to pěkné čtení.

HLAVNĚ ALE PROSÍM NAPIŠTE O SVÉ "ÚCHYLCE" PANU DOKTOROVI RADIKINOVI HONZÁKOVI. JE TO STARÝ PÁN, PSYCHIATR, A ZATÍM ASI U NÁS JEDINÝ, KTERÝ SE TÍM ZABÝVÁ.
psychosom@seznam.cz

Jinak, já jsem si barevného vnímání písmen a číslic všimla už někdy v první třídě, číst jsem uměla od čtyř let. Dokonce před tím, než jsem znala písmena, jsem některá slova vnímala jako kompletní tvary. Třeba tatínek vyslovil slovo cikánka (říká se tak u nás debrecínce), já to slyšela poprvé a velmi živě jsem uviděla obrovský lesklý šroub od mlýnku na maso, asi to bylo tak zvukomalebné.
Mám barevné dny v týdnu a měsíce v roce zcela nezávisle na písmenech v nich obsažených. Rok mám jako barevný kruh, je spíš naležato a během roku se po nem pohybuju a dívám se ze svého místa na ostatní "stanoviště".
Úvaha, že zdravotnice jsme často proto, že jsme se chtěly vyhnout matematice, nebude správná. Já jsem naopak v matematice na střední škole vynikala. Medicína bude spíš náhoda.
Jinak jsem si nevšimla nějakých výhod, které by mi tato úchylka přinášela, kromě paměti na čísla - třeba klapky ve špitále umím všechny během pár dní, jsou to prostě barevné kombinace. Hudební ani výtvarný talent nemám nijak nadprůměrný.
Zdravím a NAPIŠTE TOMU HONZÁKOVI!
Fakt ho to baví. Tady má svůj blog: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/radkin-honzak.php

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.