Vendy, to zvládneš
Na vaření nic světoborného není.
Troufám si říct, že vařím opravdu dobře. Je to můj velký koníček.
Naučila jsem se převážně vařit sama - čtením takových těch skutečně na kost jdoucích kuchařek, kde je vysvětleno nejen to, co se dělá a jak, ale i PROČ! Proč nemám lít zálivku na salát předčasně - protože se listy osmoticky vysuší. Proč mám sbírat pěnu z vývaru - protože se jinak víc kazí... atd.
Za kuchařskou "bibli" považuju Velkou kuchařku Viléma Vrabce. Zejména jeho úvody kapitol, kde právě pořádně vysvětlí obecné zásady a psotupy a jejich důvody.
Pak teprve přicházejí skvělé a vycizelované recepty.
Mám i kuchařky psané ženami .- ale ten solidní a přesný styl mužský mi sedí prostě lépe
Jo, ve vaření mě ovlivnila i má máti - svým odstrašujícím příkladem - Je totiž řádným babicistou
Když má člověk základy, tak se pak už orientuje v obecných principech vaření a dokáže je aplokovat na jakékoli suroviny z dané skupiny potravin.
Neboj se vaření, jen bych doporučila opravdu začít ne splácanými recepty stylu pejskokočičkového, ale naprosot jednoduchými základními jídly.
Neboj, to dáš a za chvíli se Ti bude rodina oblizovat za všema ušima, co jich mají