Beruško,nastrouhám si nahrubo mrkev.Strouhám v robotu,protože ji dělám z několika kil a na struhadle bych to dělala dva dny.Dělám ji ve velikánském hrnci,ale v podstatě ji ze všeho nejdříve orestuju na oleji,potom podlévám vodou,pouze po troškách,aby se dusila,a promíchávám.Když mrkev trochu změkne,přidám lisovaný česnek,nové koření,bobkový list a dusím,dokud nemá kašovitou konzistenci,ale ne zas aby byla jak bláto.Pak přidám masox,rozpustím ho,tymián,zázvor,kmín,pepř,špetku provensálského koření,špetku bazalky,a jemně zapráším moukou.Cukr nedávám,protože ta mrkev je sama o sobě sladká,nepatrně ji přikyseluji octem.Já ji takhle dělám i bez masa,u nás i chodíme nabírat a jíst rovnou i z hrnce,jíme jí takhle samotnou,nebo jen s chlebem,ale brambory a někdy i maso k ní samozřejmě dělám taky
Pozvala bych tě,ale asi bydlíš daleko
.