moje máma je skvělá kuchařka, dokonce ač nevyučená se tím jednu dobu živila.... nenaučila mě téměř nic, ale občas sem se nachomejtla v kuchyni, když chtěla pomoct s přípravnýma pracema, často mě zavolala, ať ochutnám a řeknu, co tomu chybí a hlavně sem chodla na brigádu za ní do hospody. takže sem začla vařit asi ve 13, začla sem jednoduchýma věcma - bramboračka, palačinky, buřtguláš.... pokračovala dál a dál, teď mi stačí kouknout do lednice a vždycky spáchám něco. někdy stačí obrázem, já už vím, co tam dát, nebo jen projedu soupis ingrediencí. ani ne tak hmotnosti, jako jen co se tam dává. i pečení dělá stylem hatlámo patlámo a ejhle
důležité je prostě vědět, jak co chutnat má, jakou má co chuť a jaké je k čemu vhodné koření a pohrát si. pak je začátek jednoduchý.