Přidat odpověď
Vendy, naučila jsem se sama - nám nevyhovuje kuchyně mých rodičů (hlavně rychle) ani manželových (hlavně hodně).
Mám takovou radu, osvědčilo se mi napsat recept jídla, které nám chutnalo (př. br knedlík - máme radši z oškrábaných brambor, když dám krupici spařit k uvařeným bramborám, jsou knedlíky pevnější (jsou dobré k sosu), pokud jí zamíchám do rozmačkaných brambor, jsou lehčí (hodí se ke španátu)... Píšu i co nám nechutná (třeba nemáme rádi mix bylin - krůtí stehno pečené na rozmarýnu - napíšu: stačí jedna větvička rozmarýnu a sůl a pepř - nic víc. Mám takových rad sama sobě plný sešit, Je to i dobrá inspirace, když nevím, co vařit.
Máme radši jednoduchá jídla z měně druhů surovin (př. někdo nahoře píše , kolik dává koření do mrkve a strouhá ji - já krájím hrubší kolečka (3 mm) nemáme rádi rozvařenou, dávám klasicky sůl pepř a kmín a nakonec zjemním čerstým máslem - každému vyhovuje něco jiného.
Neumím houskové knedlíky a štrůdl, ale nevzdala jsem to, zkouším pořád.
Předchozí