| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tylity,

myslím, že k tomu máš od počátku takový nezdravě napružený přístup. Četla jsem trochu Tvé příběhy tady na rodině a tohle neříkám proto, že bych se do Tebe chtěla jakkoli navážet, spíš abych Ti v dobrém ukázala, že všechny vztahy nejsou patologické a že to jde i jinak (protože je mi celkem jasné, že když někdo prožil a možná ještě zčásti prožívá soukromé peklo, bude mít na některé věci zkreslený pohled, a kdyby se to stalo mně, tak by se mi dost ulevilo, kdyby mi někdo naznačil, že to s tím světem není tak špatné, jako si já v nejčernějších scénářích maluju).

Takže za mě: vztah svéprávných (pra)rodičů a dospělých dětí by měl být vztahem dospělých lidí. Když si ti mladí pořizují děti, měli by tak činit s vědomím, že starost a péče o ně je JEJICH primární odpovědností. Rozhodně by neměli uvažovat stylem "já si pořídím dítě a je zcela samozřejmé, že ho frknu na hlídání (pra)rodičům a pojedu si dál po svojí lajně.

Ti "staří" už si svoje "odpracovali" na svých dětech, a je jejich naprosté a legitimní právo říct "milá dcero, milý synu, jsem v důchodu a konečně mám čas na uskutečnění těch a těch svých plánů (případně jako u Tebe - ještě pracuju a mám malé dítě) takže je mi líto, ale na pravidelné hlídání opravdu nebudu mít kapacitu".

Takže pokud by mladí chtěli/potřebovali hlídání a vztahy tam jsou opravdu zralé, tak je legitimní se zeptat "mami, prosím Tě, nemohla bys.." a babička po pravdě řekne, zda by mohla nebo nemohla. A dospělého zralého člověka ani nenapadne, aby se kvůli tomu urážel.

Pokud ti mladí toho vyžadují neuměřeně, tak je to samozřejmě blbé, a je na tom rodiči, aby je odkázal do patřičných mezí. Pokud se jim celý život "obětoval", tak to samozřejmě budou "chroupat" hůř, protože jsou třeba rozmazlení sobečci a dá jim práci pochopit, že rodiče tu opravdu nejsou jen pro ně. Ale to je problém vztahu mezi nimi a troufám si tvrdit, že ne každé dítě je psychopatický hajzl, který se zatvrdí a začne kvůli tomu toho rodiče nenávidět.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.