| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Danielo,

dělala jsem to taky tak. Prostě syna "učila" se zabavit sám. Taky mám kamarádky, který říkají, že se to nedá naučit, že by dítě "o samotě" řvalo, že by na to neměly sílu nebo nervy - jenže ony mají teď 4leté děti, které mají stále za zadkem, i když si jdou zalejt kafe do kuchyně...

Začala jsem asi v 9 měsících, že seděl či pochodoval třeba 10 minut v ohrádce s hračkami, knížky, atd. - a já vletěla do kuchyně připravit oběd. Samozřejmě že se ze začátku občas vztekal (protože byl právě zvyklý na ten nonstop servis a při každém zakvílení pozornost všech), ale pak si sám začal hrát, zabavil se a zvykl si. Postupem času to samostatné hraní i sám začal vyžadovat - hráli jsme si dohromady, ale byly i chvíle, kdy mi mě odstrčil a chtěl si hrát sám po svém, což prostě oceňuju, že si vytvoří program a nečeká, že bude pořád zabavován. ~d~
(a to nemám žádnýho "tvárnýho beránka", ale tvrdohlavýho vzteklouna ~;), ale věřím prostě, že je to o tom "natrénování" už od mala). ~R^
A je to tak dodnes (4 roky) - není problém mu říct, jdi si na chvíli hrát sám, potřebuju teď něco udělat... (což v mém okolí opravdu není běžné).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.