Přidat odpověď
uhugo, co že to dala jasně najevo? Nic. Vůbec nevíme, jestli to byl jen povzdech ve stresu, o kterém za pět minut nevěděla, nebo něco hlubšího. Pak se máma tedy zajímala, a dcera se divila. Takže jaképak "jasně najevo"?
S určitým neporozuměním od svých blízkých se setkáváme celý život, a i my jim jistě ne vždy rozumíme tak, jak by si přáli.
Jistěže si můžeme "zvolit" ochlazení vztahu, jen jsem chtěla říct, že mi připadá blbý házet v tomhle peška na Xantipu, která dceři pomohla prakticky a teď by to bylo postavené tak "mámo, sice bych bez tebe nenapsala (nebo tak dobře nenapsala) diplomku, ale protože jsi se ještě k tomu nezajímala přesně tak, jak jsem to v danou chvíli chtěla/potřebovala, tak nazdar bazar, znamená to, že na mě kašleš."
Jistě že to udělat může a Xantipa to nijak neovlivní, ale přišlo by mi blbé, aby Xantipa z toho měla ještě případně nějaké výčitky. Myslím, že většina z nás ve vztahu ke svým nejbližším dělá, co umí, a ti nejbližší by se mohli nějak srovnat s tím, že to "nejlepší co umím" se ne vždycky kryje s tím "přesně to, co druhá strana potřebuje".
Předchozí